Nurmijärven Maila

Nurmijärven Maila perustettiin pesäpallon SVUL:n alaiseksi erikoisseuraksi 8.4.1982.

Kilpasarjatoiminta

Vuosien saatossa olemme olleet mukana parhaimmillaan kahdeksalla joukkueella kilpasarjoissa. Poikien joukkueista olemme olleet E-, D-, C- ja B-ikäluokissa ja tyttöjen sarjoissa muissa paitsi D-tytöissä. Miesjoukkueilla olemme pelanneet perus- alue-, piiri- ja maakuntasarjassa,

Miesjoukkue pelasi maakuntasarjassa ensin vuosina 1984-86  ja sitten 2000-2007.  Seuraavana kautena miesjoukkuetta ei kilpasarjaan ilmoitettu, kun osa joukkueen runkopelaajista vaihtoi paikkakuntaa ja osa lopetti pelaamisen. Kilpasarjaan ei ole sen jälkeen enää miesjoukkuetta saatu.

Yli 35-vuotiaiden (kontiot) miesjoukkueella seuramme on voittanut kerran piirinmestaruudenkin.

Naiset ovat olleet mukana piirisarjassa, maakuntasarjassa ja suomensarjassakin kaksi kautta. Vuonna 2006 joukkueemme kuitenkin luopui pelaajavaikeuksien takia suomensarjapaikastaan, eikä lähtenyt maakuntasarjaankaan enää mukaan. Pienen tauon jälkeen naiset pelasivat Etelän Pesiksen aluesarjassa menestyen hyvin. 2012 naiset voittivat aluesarjan häviämättä yhtään ottelua ja pelasivat sitten kolmena kautena maakuntasarjassa. Vuonna 2016 joukkue voitti ylivoimaisesti aluesarjan, mutta ei halunnut nousta maakuntasarjaan.Viime vuonna myös naisjoukkueemme voitti runkosarjan, mutta nyt viiden joukkueen loppusarjassa päätyi tasapisteisiin Janakkalan kanssa. NuMa voitti karsintapelin sarjanoususta. Nyt joukkue  pelaa maakuntasarjassa. Lisäksi naisjoukkueella on osallistuttu yli 35-vuotiaiden (Vanamot) SM-turnaukseen Seinäjoella ja Jyväskylässä. Joukkueemme voitti hopeaa molemmilla kerroilla.

Lähde