Toiminta Pyhäselässä 2007

Kesän aikana muutamat innokkaimmat kävivät parikin kertaa viikossa lyöntiharjoituksissa. Myös pelillistä toimintaa saatiin jonkin verran aikaiseksi, kun Tikkamäen Pesiksen puulaakijoukkue vieraili muutaman kerran Hammaslahden kentällä. Ensimmäinen vierailu kutistui harjoituspeliksi, kun Tikkamäeltä saapui vain neljän henkilön ryhmä. 27.8. sai vastustaja kasaan jo seitsemän pelaajaa ja kun meikäläisiä eksyi kentälle sopivasti yksitoista, niin parin pelaajan ”vuokrasopimuksella” saatiin ensimmäinen kunnon ystävyysottelu aikaiseksi. Pyhäselkä osoittautui tässä koitoksessa selkeästi vierastaan paremmaksi. Viidessä vuoroparissa taottiin voittolukemat 13-1. Tuomarina toimi A. Mustonen.

Viikkoa myöhemmin (3.9.) oli jo huomattavasti tasaisempaa. Tällä kertaa peliajaksi sovittiin kuusi vuoroparia ja lopputulokseksi jäi 4-4 tasapeli. Ottelun tuomitsi Eero Gröhn. Molemmilla joukkueilla oli mukana tasan 9 pelaajaa, joten saatiin pelata oikeaa vanhan ajan pesäpalloa ilman, että kenenkään tarvitsi värjötellä ulkovuoroja jokerina. Pelin jälkeen käydyissä keskusteluissa nousi esiin mahdollisen turnaussarjan järjestämisestä tulevina kesinä kyseisten joukkueiden ja mahdollisten muidenkin halukkaiden välillä. Ainakin Viinijärvellä kuulemma löytyy vielä pelihaluja. Joensuun Mailan järjestämään Kuntopesissarjaan ei enää uskota ja muutenkin sekajoukkueiden pelit eivät aivan vastaa tarkoitustaan, kun kerran miesjoukkueitakin alueelta löytyy.

 Kolmannen kerran TiPe saapui vierailulle 10.9. Jälleen sattui sopivasti molemmilta löytymään 9 pelaajaa, joskaan tuomaria ei tähän otteluun enää saatu paikalle. Hyvässä hengessä peli kuitenkin saatiin pelatuksi ja kaikki tilanteet tuomituiksi. Kotijoukkue osoittautui jälleen paremmaksi, viiden vuoroparin ottelussa juoksut menivät 9-2.

PyU-lehti 2007