Mailakilpailut 1958

Joensuussa Helatorstaina pelatut mailakilpailut voitiin suorittaa lähes ihanteellisissa olosuhteissa, mutta silti nähtiin vain ajoittain hyvän luokan pesäpalloa. Ensimmäisessä ottelussa KarMa ja JMP esiintyivät upouusissa ja varsin onnistuneissa pelipukimissa. Ottelun alkuvaiheet sujuivat tasaväkisissä merkeissä JMP:n ollessa hienokseltaan painostavana osapuolena.

Neljännessä vuoroparissa KarMan heittopeli haksahti hakoteille ja puoli-ilmaiseksi JMP pääsi turvalliseen johtoasemaan. Jos jätti laskematta harhaheittojen ja vapaataipaleitten juoksut, olisi ottelun numerot olleet 4-2 JMP:n eduksi, mikä suunnilleen olisikin vastannut voimasuhteita. Lopputulos JMP:n hyväksi 9-4.

Toisessa ottelussaan Karma piti Höytiäisen joukkuetta lujilla, ja vielä kolmen vuoroparin jälkeen tilanne oli tasan 3-3. Neljännen alku sitten rullasi eräästä laittomasta lyönnistä, jonka KarMan kakkosvara Väistö laski menemään yli, mutta jonka tuomaristo totesi lailliseksi lyönniksi. Lampun harhaheitolla juostiin juoksuja ja kunnarikin ja kaikkiaan viisi juoksua oli tuon laittoman jälkeisen sekasotkun seurauksena. KarMan peliote herpaantui kokonaan eikä HöU:lla ollut vaikeuksia ottaa 10-3 -voitto.

Mailakilpailujen ratkaisuottelu käytiin HöU:n ja JMP:n kesken. Tässä ottelussa HöU esitti jo hieman parempaa peliä kuin KarMaa vastaan pelatessaan. Peli sujui koko ajan tasapäisyyden merkeissä eikä repeämiä sattunut kummallekaan puolelle. Ottelu päättyi HöU:n 4-1 voittoon.

Helsingin Mailakilpailut

Puna-Mustat 3 3 0 0 31 -6 6
Jyväskylän Kiri 3 2 0 1 16 -12 4
Työväen Mailapojat 3 1 0 2 15 -29 2
Katajanokan Haukat 3 0 0 3 9 -24 0

ottelut